Alum Bay

21 juni
De Needles zijn uit de zee opstekende witte krijttrotspunten in het verlengde van een landtong van Isle of Wight. Precies zoals we gezien hebben op CoastTV. We hebben ze vanaf alle mogelijke punten gefotografeerd om de mooiste foto te kunnen krijgen. Zoiets als op de ansichtkaarten in de kiosk. De gekleurde krijtrotsen hebben we ook op verschillende momenten moeten fotograferen, omdat de zon elke keer weer een ander beeld gaf.
Er was een museum over de verdedigingswerken en ook een gedenksteen voor Marconi, die van hieruit zijn eerste transmissies gedaan heeft. Eigenlijk vinden we het jammer dat er, buiten zo’n mooie natuur en het museum, waar we overigens niet in zijn geweest, ook weer een pretparkje moest zijn.
Op de terugweg kwamen langs landgoed Faringford, waar Lord Tennyson gewoond heeft en even verderop stond een schattig kerkje uit 1908, gebouwd met onder meer stenen uit het geboortehuis van Robert Hooke. Robert Hooke werkte samen met Sir Christopher Wren en heeft als opzichter Londen weer opgebouwd na de Great Fire of London in 1666.

Voor WIFI konden we in de pub tegenover de camping terecht.

*67,92 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s