Millbrook

25 juni
Het is nu niet meer te tellen hoe vaak we zijn afgestapt omdat de weg te steil was. Het begon al vlakbij de boerderij. De boerin wees ons de kortste weg naar Moretonhamstead, met de waarschuwing dat het wel steil was, maar dat het toch 2 mijl scheelde en eenmaal op de Moors zou het redelijk vlak zijn. Het eerste klopte, het tweede niet. De Moors waren heel erg de moeite waard om overheen te fietsen. We werden getrakteerd op prachtig weer en geweldige uitzichten.
Bij Postbridge hielden we een stop bij en postkantoortje annex supermarktje. Daar kwamen we te weet dat Arthur Conan Doyle zijn Hound of the Baskervilles naar aanleiding van een legende geschreven heeft. Later in het informatiecentrum van Princetown kwamen we Sherlock Holms, Watson met hond tegen op de trap.
Bij Dousland kozen we Route 274 die ons over een voormalige spoorweg, inclusief viaducten en een tunnel van een paar honderd meter, naar Plymouth leidde. We stopten halverwege nog bij een groep vogelkijkers, die hun kijkers gericht hadden op een nest Peregin Falcons. Wat Peregins in het Nederlands voor een valken zijn weet ik niet, maar we vonden het mooi om de jongen te zien en naar de enthousiaste vogelkijkers te luisteren. Onze privé SpringWatch Unsprung.
Toen we Plymouth inreden werden we onrustig van de drukte. we reden even door Barbican en namen toen de ferry naar Millbrook.

66,5 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Millbrook

  1. Jos zegt:

    Peregrine Falcons zijn “Slechtvalken” (http://nl.wikipedia.org/wiki/Slechtvalk_%28vogel%29).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s