Glastonbury

4 juli
Langs het kanaal tussen Taunton en Bridgwater ligt een uitstekend trekpad om te fietsen. Om de knie te smeren en om kilometers te maken. Het is zeker een aanraden. Route 3 volgend werden we later al zigzaggend naar Glastonbury geleid en dat is geen aanrader. Hadden we nu maar op onze kaart vertrouwd, had ons dat zeker 5 kilometer gescheeld.
Glastonbury is een klein stadje waarin we erg het gevoel hadden niet helemaal in de goede tijd terecht gekomen te zijn. Mensen van allerlei leeftijden in kleding van alle tijden. Winkeltjes in allerlei kleuren waaruit de geur van wierook kwam en die ‘bewuste waren’ verkochten. Een gitarist met dreadlocks die Bob Dylan liedjes zong.
In de Abby waren opnames voor een nieuw programma over verborgen verleden, of schatten, die in het najaar op BBC2 uitgezonden gaat worden, met als presentator Neil Oliver.
Maar op t.v. zie je natuurlijk niet hoe immens groot de Abdij moet zijn geweest. Je ziet waarschijnlijk ook niet op welke merkwaardige plaats hij staat, te midden van veengrond, met in de nabijheid de Tor waar, naar zeggen, Jozef van Arimethea de eerste christelijke kerk van Groot-Brittannie gebouwd heeft.

*71 kilometer

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s