naar huis

12 juli
Restten ons nog zo’n 120 kilometer tussen Hastings en huis. Weer een flinke tegenwind over de vlaktes van de Marshes en later ook van Duinkerken naar de Panne.
Rye lag er nog steeds mooi bij. We waren er te vroeg voor de ijsman of om het kleine museumpje te bekijken. We waren ook erg vroeg in Folkestone en duwden onze fietsen de gezellig ogende Old Highway op, op zoek naar een koffiehuisje. Eigenlijk raar dat we nu pas een kijkje nemen in de stad, maar buiten het grappige straatje blijkt het verder gewoon een winkelstad te zijn. Wel leuk, maar niet iets voor ons.
We kozen nu voor een lager gelegen camping dan op de heenweg. Die eerste was namelijk nogal prijzig en tegen dezelfde cliff ligt er nog een. de hele middag en een groot deel van de avond, hebben voor onze tent gezeten te genieten van het prachtige uitzicht op de zee.

De camping ligt zo’n 10 meter boven zeeniveau en vanochtend deden we er vanuit de camping 25 minuten over om de 2½ kilometer naar boven af te leggen en keken we nog even om naar beide campings die we bezocht hebben. Van Folkestone naar Dover is maar 15 kilometer over een deels onverhard pad. Pas nu merkten we dat we op een stuk erg dicht langs de rand van de cliff gingen. Ik weet niet of het wel zo veilig was om daar in het donker langs te hebben gefietst.
We haalden nipt de boot van 10 uur en deden ons te goed aan een Full Engels breakfast voor we binnen 2 uur weer op het continent waren.
Bert had op de heenweg graag over de dijk vlak voor Duinkerken gefietst, maar het heeft niet door kunnen gaan door de forse wind, daarom deden we het nu. De wind was wel erg tegen, maar het was te fietsen. De eerste sluis stond open en we keken met bewondering naar het gemanoeuvreer van de duw/trekboten die een groot schip duwden/trokken. Het duurde al met al drie kwartier; onze fascinatie was toen al lang overgegaan in ongeduld.

We kwamen in het donker thuis. Morgen maar eens kijken of we ook Shandy kunnen kopen voor bij de frieten.

*61 kilometer naar Folkestone
en
*56,5 kilometer van Folkstone naar huis

Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op naar huis

  1. Birgit zegt:

    Dit is op Fietsen herblogd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s